Rozhodováním ke svobodě

29.03.2016 20:12

Zdravím všechny přiznivce svého těla a duše.

Naše téma je dnes o naší svobodě rozhodováni.

    Podívejme se na situaci, když vám zavolá kamarád a ptá se vás, co děláte, že se za deset minut zastaví. Vy návštěvu ze slušnosti odsouhlasíte a už v té chvili víte, že jste měli úplně jinou představu o nadcházejícím čase. Letíte do lednice a kontrolujete, zda máte co nabídnout, skočíte před zrcadlo a upravujete svůj zevnějšek, sklízíte ze stolu své časopisy a noťas a než se nadějete, zvoní zvonek. Znáte to?
    Schváceni krátkým termínem na přípravu, nejste ani trochu v pohodě a klidu. Návštěva i když milá, nemůže být přijata v harmonii. Kdo to nezažil...
Jak osvobozující je říci NE! Jak příjemné je, nevymýšlet výmluvy a říci NE! Slušné odmítnutí a následně domluvený jiný vhodný termín, je úplně jiná situace. Těšíte se, koupíte víno, kávu, upečete bábovku a setkání si užijete. Mnohdy se lidé uchylují k výmluvám, že mají migrénu nebo jiný zdravotní problém. Důsledně varuji, tento neduh se rychlostí světla dostaví. Jak jsou vaše myšlenky nastaveny, tak se tělo chová!
    Vždy jednejte v souladu s tím, co je vaším přesvědčením, pocitem, programem a s čím rezonují vaše postoje. Když říkáte ANO, je to volba, když říkáte NE, je to také volba. Mít možnost volby je dána každému, za přítomnosti svobody, pokud nemáte volbu, je to vážný problém, který musíte řešit, např. domácí násilí, manipulátorstvi, vydírání, politické aspekty atd.
    Posilujte svoji svobodu a cvičte si ochranu své komfortní zóny a dobře zvažujte, na co říkáte ANO a na co říkáte NE. Jednáte-li v souladu se svým pocitem správnosti vaší volby, pak žijete v pevnosti své vlastní svobody, svého sebevědomí, své identity a své jedinečnosti.Odměnou je vaše jistota, že si skutečně řídíte život podle svých představ.

    Bez obav rozhodujte o svém životě a získáte respekt a svobodu.

    Psychoterapie Jany - Soul & Body