Televize

24.02.2016 10:28

Televize

Zdravím všechny příznivce těla a duše, dnes na téma :
"Televize a noviny  škodí!"

    Často slýcháme a čteme doporučení, abychom vyhodili televizi a nečetli noviny, které jsou plné negativních informací, které našemu klidnému a pohodovému životu neprospívají.
    Já si myslím, že toto není úplně ideální cesta.  Jinými slovy, zavírat oči a zacpávat si uši. Nechci nic vidět, slyšet, vědět. Myslím, že lépe je informace filtrovat a umět si poradit s tím, co mi vadí. Mezi stovkou negativních zpráv se mohu dozvědět jednu, která mě potěší, obohatí a bude pro mně přínosem. Je to tedy útěk před něčím. Vždy, když nám něco vadí, je to známka toho, že v té oblasti máme problém. Ptám se, stačí si zakrýt oči a zacpat uši a čekat až to pomine? Vadí-li vám pavouci, je tento postoj řešením? 
A zase jedno pořekadlo: "Kdo se bojí, nesmí do lesa".

    Všechno, co se děje kolem nás, je náš tréning. Co nám vadí, je třeba pojmenovat a nastavit si svůj vlastní program, jak "JÁ" to chci a jak "JÁ" si přeji, aby to bylo. Posilovat v sobě myšlenku svého přání. Tím se odbourá myšlenka negativní a jsme v pohodě. Je dokázáno, že to funguje.
    Vadí-li mi některý politik, nic nevylepším brbláním a nadáváním na něj, tím jen posiluji všechny negace kolem něj. Když si řeknete, že na místě tohoto politika by jste rádi viděli pana XY, kterého dlouhodobě sledujete a líbí se vám jeho postoje, měníte negativní program na svoji volbu a posilujete toho, s kým souzníte . A naopak, svoji negací posilujete toho, koho nechcete. Je třeba si uvědomit, že strach nás paralizuje, omezuje a vyvolává stres, který našemu zdraví není prospěšný. Je nutné vědět, že strach máme v sobě zakódován jako způsob ochrany v případě hrozícího nebezpečí. Ničeho se nebát by mělo dalekosáhlé důsledky. Tak jako všechny naše myšlenkové pochody vyhodnocujeme, je žádoucí, vyhodnocovat a s rozumem a v souladu se svými pocity, vždy jednat. Strach vytváři nesvobodu, podřízenost, pocit, že jsem závislý na někom, kdo mě ochrání, nemohu s tím nic dělat, jsem bezmocný. Pak se takový člověk stává obětí a snadnou kořistí pro jakéhokoliv manipulanta. Vždy dejte na své pocity a svá řešení. Řada strachů je marketingově zacílena, což zvýší tržby, politicky zacílené, což zvýší volební preference,  osobnostně zacílené, což dává prostor různým sektám. Toto pravidlo je jednoduché a funkční na všechny životní situace, kde strach  a obavy pociťujeme.
    Vyzkoušejte tento jednoduchý návod a sledujte, jaké máte pocity, když změníte postoj k tomu, čeho se bojíte. Zjistíte, jak se vám žije o poznání lépe a klidněji, aniž by jste před něčím utíkali. Je to velice osvobozujíci. A hlavně jste to "VY", kdo rozhoduje  o svém životě a né někdo za vás!
Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jak se vám tato jednoduchá technika daří. Vše je vaše volba!

    Přeji vám krásné dny ve své svobodě!

Jany Soul & body