Intuice

01.02.2016 10:56

Zdravím všechny příznivce svého těla a duše.
S novým rokem se vyrojilo mnoho lidí s radami, jak máte zhubnout, jak se stát optimistou snadno a rychle, jak budete v tomto roce vydělávat veliký obnos a na všechno potřebujete koučing.
Já osobně se domnívám, že vštěpovat někomu, jak být stále báječně naladěn a trvale šťasten, je v praxi nemožné. S koučem i bez něho.
Krásně to vyjádřil Mudr.Plzák,  když řekl, že trvale šťastný může být pouze imbecil. Žijeme ve světě, který každou vteřinou přináší nové situace, které svoji vlastní volbou řešíme a ne vždy jsou k popukání.
Což nás vede k zamyšlení. Všechno má svá pravidla a právě díky horším nebo zlým situacím si můžeme uvědomit své štěstí.
Pro naprostou většinu lidí je nezbytné sdílení. Dobrého i špatného.
Pomůže nám pořekadlo : "sdělená bolest - poloviční bolest, sdělená radost - dvojnásobná radost ". Je to jednoduchá rovnice, která platí stejně jako jiné definované matematické zákony.
Z toho plyne jednoduchá rada, poslouchejte se, všechno je ve vaší hlavě a dělejte vše, jak to cítíte. Pak žijete svůj život. Vždy pomyslete na to co máte a buďte šťastní a spokojeni. Vaše myšlenky a sny, které ve své hlavě nosíte, se začnou realizovat za předpokladu vaší spokojenosti.
A naopak vaše nesopojenost vás vybudí k akci něco změnit.
Každá mince má dvě strany a dualita v životě je zcela normální proces, bez kterého by zřejmně nefungovalo nic.
Je krásné sledovat, jak je každý jiný, každý oringinál, každý jedinečný.

Je báječné se vzdělávat a navštěvovat kurzy a na své životní cestě využívat znalostí a zkušeností lidí, kteří vás mohou posunout, v případě tápání, k úspěšnosti a stanou se dobrým rádcem. U všeho je třeba používat svůj vlastní rozum. Je to stejné, jako s tělem fyzickým. Když některý člověk ráno vstane a rozhodne se, že bude cvičit, je to super rozhodnutí. Ale pokud nemá vedení a chce mít s netrpělivostí do týdne svaly jako Herkules, může si ublížit. Tak je to ve všem. Vždy je dobré řídit se svými pocity, svým rozumem a přijímat ty rady, se kterými souzníte, ty kouče,  ke kterým máte důvěru a jeho myšlenky  a rady s vámi rezonují. Pak je úspěch zaručený.

 

Vždy máme volbu, pro nejlepší rozhodnutí.
Neodsuzujme proto nikoho, kdo nesedí mně, jiný jím může být nadšen a naopak. Dejte vždy na svoji intuici.
Přeji vám krásné a harmonické dny s vaší intuicí!